Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Kasım 29, 2018BY Admin ( 0 ) Comment



Rusya’da Sürdürülebilinen hayat’ın yabancı uyruklu göçmenlerin Rusya vatandaşlığına geçişlerini düzenleyen birden fazla yasa bulunmaktadır. Rusya’ya geliş sebebi, oturma süresi yada oturma izni statüsü şeklinde kıstaslar, bir yabancının Rusya vatandaşlığına geçişinde hangi yasadan yararlanabileceğinin belirlenmesi bakımından önemlidir.

Rusya Vatandaşlığı için aşağıdaki üç adımın takip edilmesi gerekmektedir:

1.    Geçici Oturma İzni (VIREMENNİY PROJIVANİYE)


2.    İkamet Tezkeresi (VİD NA JİTELSTVO)


3.    Rusya Vatandaşlığı

Rusya vatandaşlığını kazanmanın en süratli yolu bir Rusya vatandaşıyla evli olmaktır.  Rusya vatandaşlığına haiz olmak için yukarıdaki belirtilen adımların izlenmesi gerekmektedir. Rusya vatandaşı olmak isteyen müracaat sahibi ilk olarak Rusya Geçici Oturum izni için lüzumlu koşulları yerine getirmelidir.

Rusya Geçici Oturum İzni İçin Lüzumlu Evraklar

1. Gelir Beyannamesi (2 nüsha)

2. Maaş Bordrosu,

3. Müracaat sahibinin sponsorunun gelir dökümleri (var ise)

4. İşyerinden, vergi dairesinden, yardım parası ya da emekli maaşı, nafaka parasının alınması mevzusunda toplumsal yardım kurumunun belgesi, banka hesap numarası, dilekçe sahibini geçindiren kişinin geliri. Gelir beyannamesinde toplam senelik gelir ve aylık gelirin belirtilmesi gerekmektedir.

5. Kimlik fotokopisi

6. Rusya’da geçici olarak oturum izni müracaat evrakı

7. Rusya Federal göç bürosu tarafınca onaylanmış göçmen kartı.

8. Geçici oturum izni talebi için ödenen ücret

9 Gelir beyannamesi (2 nüsha) İşyerinden, vergi dairesinden, yardım parası ya da emekli maaşı, nafaka parasının alınması mevzusunda toplumsal yardım kurumunun belgesi, banka hesap numarası, dilekçe sahibini geçindiren kişinin geliri. Gelir beyannamesinde toplam senelik gelir ve aylık gelirin belirtilmesi gerekmektedir.

10. Bulaşıcı hastalık olmadığını gösteren belge.

11. Rusya’ya giriş meydana getirilen tarihten sonrasında bir yıl içinde oturum izni başvurusu meydana getiren kişinin vergi vereceği kuruma kaydını yaptırdığına ilişkin evrak.

Rusya Vatandaşlığı için Lüzumlu olan Evraklar

1. Müracaat formu

2. Müracaat sahibi tarafınca yazılı dilekçe

3. Müracaat sahibinin noter tasdikli doğum belgesi

4. Pasaportun noter tasdikli tercümesi

5. Var ise ikamet tezkeresi

6. 4 tane biyometrik arka fonu beyaz 3,5×4,5 santimetre ebatlarında fotoğraf.

7. Sabıka kaydı

Leave Comments