Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Kasım 29, 2018BY Admin ( 0 ) Comment

Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu içinde gelişen diplomatik  ilişkilerde her ülkenin vatandaşları oturum için vize müracaat işlemi yapabilmektedirler. Türkiye ve Rusya içinde büyümekte ve gelişmekte olan iş ilişkileri, Rusya’daki iş potansiyelinin artması, tecim hacminin giderek büyümesi T.C. vatandaşlarının Rusya’da oturum ve emek verme izni almaları mevzusuna talep artmaktadır.

Rusya ve Türkiye arasındaki meydana getirilen anlaşmalar yardımıyla her iki ülkenin vatandaşlarına Rusya oturum izni mevzusunda Türk vatandaşlarına bazı avantajlar sağlanmaktadır.

Rusya Oturum İzni Iyi mi Alınır?

T.C. vatandaşlarının Rusya’da oturum izni almaları belirli bir vize uygulaması aşamasından geçilerek gerçekleştirilmektedir. Rusya Federasyonu oturum izni ve emek verme izni de vermektedir.

Rusya Federasyonu’na oturum izni için müracaat yapılabilmesi için ilkin müracaat sahibinin sabıka kaydı alması gereklidir.  Bir sicil kaydının olmadığını gösteren sabıka kaydı e-devlet aracılığı ile alınabilmektedir. Ondan sonra bir adli suçunun olmadığını gösteren sabıka kaydı, içinde bulunulan bölgenin savcılığına ibraz edilmesi gereklidir. Savcılığa iletilen sabıka kaydının apostil yapılması zorunludur. Sabıka kaydı internasyonal resmi bir belge olması dolayısıyla apostil şartının yerine getirilmesi gereklidir.

Rusya oturum izni için istenilen belgelerin Rusya’da bulunan noterden onaylanması gerekmektedir. Türkiye’den alınmış olan sabıka kaydıyla Rusya’da bulunan göçmenlik ofisine müracaat yapılması gerekmektedir. Rusya’da ikamet edilecek yerin göçmenlik ofisine başvuruda bulunması gerekecektir. Rusya oturum izni için başvurular şahsen kabul edilmektedir.

Rusya’da oturum izni almak üç kategoriden oluşmaktadır:

  • Rusya’ya geçici süreyle gelenler
  • Rusya’da geçici oturma iznine haiz olanlar
  • Rusya kalıcı oturum iznine haiz olanlar.
  • Alınan geçici oturum izni üç yıllığına verilmektedir ve üç yıl içinde bir yenilenmesi gerekmektedir.

Rusya Oturum İzni için Lüzumlu Belgeler

  • Müracaat formu
  • Rusya’da noterde onay ettirilmiş sabıka kaydını tercümesi.
  • Rusyada’da noterden tasdikli pasaportun tercümesi.
  • Fotoğraf 3,5×4,5 santimetre ebatlarında fonu beyaz, dört tane fotoğraf.

Belirtilen evrakların Rusya Göçmenlik Ofisi’ne iletilmesi gerekmektedir. Türkiye’de bulunan Rusya Konsolosluklarına müracaat işlemi yapılmamaktadır. Evrakların tercümesi Türkiye’de yaptırılacak olursa bu işlem Rusya yetkili makamları tarafınca geçersiz sayılacaktır. Çeviri Rusya Federasyonu’na bağlı olan noterler vasıtasıyla onaylanmaktadır. 

Rusya Federasyonu tarafınca uygulamada olan kriterlerin haricinde geçici oturma izni belirtilen durumdalar da verilebilir:

  • Rusya’da ve eski Sovyetler Birliği’nde dünyaya gelecek olan kişiler.
  • Çalışama imkanı bulunmayan engelli evladı olan kişiler.
  • Rusya vatandaşı ile evli olan, ikameti belgesi Rusya’da olan kişiler.
  • Rusya’ya bir ticari yatırım yapmak niyetiyle gidenler.

Rusya Geçici Oturum İzni

Rusya’da uzun bir vakit için oturmayı planlayan T.C. vatandaşları yaşayacakları ya da şu an yaşamakta bulundukları yerdeki göçmenlik ofisine şu belgeleri iletmeleri gerekmektedir.

  • Kimlik fotokopisi
  • Rusya’da geçici olarak oturum izni müracaat evrakı
  • Rusya Federal göç bürosu tarafınca onaylanmış göçmen kartı.
  • Geçici oturum izni talebi için ödenen ücret
  • Gelir beyannamesi (2 nüsha) İşyerinden, vergi dairesinden, yardım parası ya da emekli maaşı, nafaka parasının alınması mevzusunda toplumsal yardım kurumunun belgesi, banka hesap numarası, dilekçe sahibini geçindiren kişinin geliri. Gelir beyannamesinde toplam senelik gelir ve aylık gelirin belirtilmesi gerekmektedir.

  • Bulaşıcı hastalık olmadığını gösteren belge.
  • Rusya’ya giriş meydana getirilen tarihten sonrasında bir yıl içinde oturum izni başvurusu icra eden kişinin vergi vereceği kuruma kaydını yaptırdığına ilişkin evrak.

Yükleniyor…

Leave Comments