Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Ocak 26, 2019BY Admin ( 0 ) Comment

İngiltere’de Evlilik Vizesi

Güncellenme Zamanı: 2019-01-25 10:54:48

İngiltere’de evlilik yapmak yada eşcinsel partnerliklerini kaydettirmek isteyen çiftler İngiltere Evlilik Ziyareti vizesi başvurusunda bulunmalıdır.

İngiltere turist (ziyaretç) vize  başvurusu eğer İngiltere’de evlilik yapmak yada eşcinsel partnerler tarafınca bu beraberliği Civil Partnership (Medeni beraberlik)olarak kaydetmek üzere yapılıyorsa aşağıdaki hususları bilmeniz ve bu tarz şeyleri web sitemizin İngiltere turistik vize genel bilgiler bölümündeki tasiye ve yönerge ile gene aynı bölümdeki prosedür ve süreçleri dikkate alarak İngiltere vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Burada şunu bilhassa belirtmek isteriz; İngiltere’de yerleşik olarak  bir kişi ile İngiltere’de evlilik yapmak isteyenlerin ve bu evlilik sonrası İngiltere’de kalmış olarak yaşamlarını bu ülke içinde sürdürmek isteyenlerin müracaat yapması ihtiyaç duyulan vize türü İngiltere evlilik ziyareti vizesi değildir. Bu amaçla İngiltere vizesi başvurusu yapmak isteyen kişilerin müracaat yapması ihtiyaç duyulan vize türü web sitemizin İngiltere Yerleşim Vizesi – Evlilik başlığı altında açıklanmakta olup, İngiltere de evlilik yapmayı İngiltere’de yerleşme amaçlı isteyen kişilerin İngiltere Yerleşim Vizesi – Nişanlılık bölümünde açıklanan kriterler çerçevesinde ve gene aynı bölümde açıklanan prosedür ve süreçlere doğal olarak olarak yapması gerekmektedir. Burada verilen ve aşağıda açıklamaları bulunan vize türü şu demek oluyor ki İngiltere evlilik ziyareti vizesi ise İngiltere’de yaşama amacı olmadan bir tek İngiltere de evlilik yapmak isteyen kişiler için geçerlidir.

Evlenmek yada eşcinsel beraberliğini kaydettirmek isteyen kişilerden, şu demek oluyor ki partnerlerden herhangi birisi Avrupa Ekonomik Alanı(AEA) üyesi ülkeler yada İsviçre vatandaşı ise, bu kişilerin İngiltere de evlilik yapmak yada eşcinsel beraberliğini İngiltere’de kaydettirmek için herhangi bir İngiltere vizesi başvurusu yapmasına gerek kalmamıştır. Bu kişiler serbestçe İngiltere’ye giriş yapmış olup bu amaçlarını gerçekleştirebilirler. Sadece evlenecek olan yada eşcinsel beraberliklerini kaydettirmek isteyen kişilerden birisi yada her ikisi AEA yada İsviçre vatandaşı değilse, bu takdirde AEA ve İsviçre vatandaşı olamayan eş yada her iki partner İngiltere vizesi almak zorundadır.

Yapılacak olan müracaat evlilik işlem ve sürecinin İngiltere’de gerçekleştirilmesi amacına yönelik olmalıdır. Bunun anlamı, eğer eşler evlilik sonrasında İngiltere’de kalmak ve bu ülkede yaşamak benzer biçimde bir amaçla İngiltere’de evlilik yapmak istiyorlarsa bu vizeye başvuramazlar. Eşler kesinlikle evlilik sonrası ve kendilerine verilen İngiltere vizesinin bitiş tarihinden ilkin ülkeyi terk etmek zorundadırlar.

Evlilik yada eşcinsel beraberliği kaydettirme amaçlı olarak İngiltere turistik/ziyaretçi vize başvurusu yapmak isteyenlere verilecek olan vize süresi öteki düzgüsel İngiltere gezgin (ziyaretçi ) vizesi kategorilerinde olduğu benzer biçimde 6 aydır.

Bu İngiltere vizesi öteki İngiltere turistik/ziyaretesi için geçerli olan ve web sitemizin İngiltere turistik /ziyaretçi (genel bilgiler) bölümünde belirtilen koşul, kriter, kaide, prosedür ve süreçlere doğal olarak olduğundan, burada belirtilen bilgilerin İngiltere gezgin (ziyaretçi) vizesi (genel bilgiler) bölümündeki bilgiler ile beraber değerlendirilmesi suretiyle müracaat yapmanız gerektiğinden belirttiğimiz bölümün içinde ne olduğunun de İngiltere’de evlilik yapmak isteyen müracaat sahipleri tarafınca incelenmesi icap ettiğini önemle belirtmek isteriz.

Eğer vize başvurunuz başarı göstermiş sonuçlanırsa İngiltere’de yetkilendirilmiş olan herhangi bir evlendirme dairesinde yada eşcinsel beraberliği kayıt dairesinde evlenebilir yada birlikteliğinizi kayıt altına alabilirsiniz.

Evlilik yada eşcinsel birlikteliği kayıt işlemleri için arzu ettiğiniz yetkilendirilmiş evlilik yada eşcinsel birlikteliği kayıt dairelerine yasal bildirimin, İngiltere vizesi alınıp İngiltere’ye varıldıktan sonrasında verilmesi gerekmektedir. Bu bildirimin yapılması esnasında size verilmiş olan bu spesifik olarak evlenme yada eşcinsel birlikteliği kayıt altına alma iznini içeren İngiltere vizesini ibraz etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bir evlilik gerçekleştirmek yada eşcinsel beraberliği kayıt altına almak için yasal bildirim prosedürü ve bu bildirim ile evliliğin gerçekleştirilmesi ile ilgili bilgilere evlilik dairelerinin bölgelere gore ayrılmış olan web sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bu internet sayfaları; İngiltere ve Galler için;www.gro.gov.uk, İskoçya için; www.gro-scotland.gov.uk, ve Şimal İrlanda için; www.groni.gov.uk. dir.

Yukarıdaki açıklamalar ve İngiltere turistik /ziyaretçi (genel şartlar) bölümündeki açıklamalar bütününü dikkate alarak ve İngiltere gezgin (ziyaretçi) vizesi başvurusunu İngiltere’ de evlilik yapmak yada eşcinsel beraberliği kayıt altına almak amacıyla İngiltere vizesi başvurusu meydana getiren kişilerin başvuruları reddedildiği takdirde, bu ret cevabına karsı itiraz hakkı bulunmamaktadır. İtiraz hakkı bulunmamakla beraber, eğer kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu yada ırkçılık yapıldığı gerekçeleriyle bir itiraza yapılırsa, aile ziyareti haricindeki amaçlar ile İngiltere gezgin (ziyaretçi) vizesi başvurusu retlerine karşı tanınan sınırı olan itiraz hakları çerçevesinde mümkün bulunmaktadır.

İngiltere turistik /ziyaretçi vizesiolmak suretiyle her çeşit İngiltere vizesi için lütfen uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla İngiltere vizesi müracaat hattı üstünden iletişime geçerek ustalaşmış destek alınız.

Leave Comments