Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Eylül 10, 2018BY Yasemin Kaptan

B1 – Amerika Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Ziyaretçi Amerika Vizesi, mesleki toplantılar veya konferanslar dahil olmak üzere ticari amaçlar için muhacir olmayan (B1) geçici olarak Amerika’ya giriş yapmak isteyen ve genel hatlarıyla altı aylık bir müddet için verilen muhacir vizesi kapsamı dışında bir vize çeşitidir. Karşılıklılık ilkesinin izin vermesi niteliğinde, Konsolosluk Görevlisi B1/B2 vizesi vermeyi seçebilir.

B2 – Amerika Turistik, Ziyaret veya Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Turistik, Aile-Arkadaş ziyareti için geçici olarak Amerika’ya girmek isteyen kişiler, muhacir olmayan bir vize türü ve altı ay geçerliliği olan Ziyaretçi Amerika Vizesini (B2), kullanarak seyahat edebilirler.

Her aile üyesinin başvurusu ayrı olarak incelenir. Her aile üyesine, aile üyesinin sunduğu başvuru temelinde bireysel vize verilir. Mülakat ve parmak izi uygulaması için Amerika Konsolosluğu başvuru sahibini çağırmaktadır.

Genel olarak, B1/B2 vizesine sahip adaylara çalışma yahut tahsil izni verilmez.

Amerika Turistik Vizesi almak isteyenlerin hazırlaması gereksinim duyulan evraklar

Kişisel evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Kişisel Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)

Önemli Not: Her başvuru için gereksinim duyulan evraklar yukarıda yer verilmiştir. Mesleklere ve statünüze göre gereksinim duyulan ek vize evraklarını aşağıda görebilirsiniz.

Firma Sahiplerinin/Ortaklarının hazırlaması gereksinim duyulan ek vize evrakları

  • Antetli Kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Firma Personellerinin hazırlaması gereksinim duyulan ek vize belgeleri

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ilişkin Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memurlarının hazırlaması gereksinim duyulan ek vize belgeleri

  • Emek masraf belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış, kaygan imza ve mühürlü)
  • Vazife hüviyet kartı fotokopisi
  • İzin belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış, kaygan imza ve mühürlü)
  • Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaygan imza ve mühürlü)
  • Kira, gelir, tapu, araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)
  • Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, kaygan imza ve banka imza sirküleri ile)
  • Kira, gelir, tapu, araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

Emeklilerin hazırlaması gereksinim duyulan ek vize belgeleri

  • Emeklilik kartı fotokopisi yahut www.turkiye.gov.tr sitesinden alınan emeklilik tescil belgesi
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Emeklilik maaşı aldığı banka hesap cüzdanı
  • Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, kaygan imza ve banka imza sirküleri ile)
  • Kira, gelir, tapu, araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

Öğrencilerin hazırlaması gereksinim duyulan ek vize belgeleri 

  • Talebe Belgesi (özgün, aktüel)
  • Muvafakatname (kişi 18 yaşında küçük ise anne baba tarafından imzalanmış, noter onaylı özgün belge)

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ilişkin evraklar

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi yahut www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ilişkin Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memuru ise;

  • Emek masraf Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Vazife Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Davet eden kişiden istenilen evraklar

  • Davetiye (Davet edilen kişi tarafından gönderilmiş, davet eden bireyin adres, kontakt bilgilerini içeren, imzalanmış davetiye yazısının mail çıktısı)
  • Amerika vatandaşı ise pasaportu, hüviyet fotokopisi, Amerika vatandaşı değil ise celse izni fotokopisi
  • Seyahatin masrafları davet eden kişi tarafından karşılanacak olması halinde bireyin son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri fotokopisi

Ev Hanımlarının hazırlaması gereksinim duyulan ek vize belgeleri 

  • Evlilik cüzdanı fotokopisi (Şayet evli ise)

Ev kadınına Sponsor olacak kişiye ilişkin evraklar

Emekli ise;

  • Emeklilik kartı fotokopisi yahut www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ilişkin Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memuru ise;

  • Emek masraf Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Vazife Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Ticari Vizesi almak isteyen firma sahiplerinin hazırlaması gereksinim duyulan belgeler

Kişisel Evraklar;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)

Davet Eden Şirketten İstenilen Evraklar

  • Davetiye (Firmanın Antetli Kâğıdına, Firmanın ve daveti gönderen bireyin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren, Daveti gönderen bireyin pasaport ve hüviyet fotokopisi ile birlikte )
  • Fuar Davetiyesi (Fuar bileti, fuar giriş kartı yahut fuar bilgilerini içeren dokümanlar)

Firma Evrakları

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi

Gelir Yayınlayan Evraklar;

  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • Firma Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Ticari Vizesi almak isteyen firma personellerinin hazırlaması gereksinim duyulan belgeler:

Kişisel Evraklar;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Kişisel Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)

Davet Eden Şirketten İstenilen Evraklar;

  • Davetiye (Firmanın Antetli Kâğıdına, Firmanın ve daveti gönderen bireyin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren, Daveti gönderen bireyin pasaport ve hüviyet fotokopisi ile birlikte )
  • Fuar Davetiyesi (Fuar bileti, fuar giriş kartı yahut fuar bilgilerini içeren dokümanlar)

Firma evrakları

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi

Gelir yayınlayan evraklar;

  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK (4a)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Firma Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkındaki verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

►Amerika vize başvurunuzu Eyk Vize vasıtasıyla yapmış olduğunuz taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün hemen sonra randevunuz kesinleşecektir.

►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı öneririz.

►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

►14 yaş ve üzeri Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

►Amerika vizenizin sonuçlandıktan hemen sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü hemen sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

►Amerika vizesi veya bütün dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri web internet sitemizden temin edebilirsiniz.

►Amerika vizesi ile alakalı her türlü soru ve görüşlerinizle alakalı Eyk Vize temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

► Şayet katılımın amacı eğlence veya tatil ise, okula kayıt yaptıran aday B2 olarak sınıflandırılabilir. Mesela, seyahatin asıl amacı tadı ise, yarı zamanlı dil kursu B2 olarak sınıflandırılabilir. Akademik programların sınıflandırılması İç Emniyet Bakanlığı’nin sorumluluğundadır.

► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika’ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden bireyin Amerika’ya girip giremeyeceğine ve ne kadar zaman kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 sene geçerli olabilir, ama izin verilen kalma süresi genel olarak 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği rahat olarak, kişilerin Amerika’ya seyahat edebilecekleri ve Amerika’ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.