Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Eylül 10, 2018BY Yasemin Kaptan

B1 – Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Ticari amaçlı Amerika Vizesi, mesleki toplantılar veya konferanslar dahil olmak üzere ticari amaçlar için muhacir olmayan (B1) geçici olarak Amerika’ya giriş yapmak isteyen ve genel hatlarıyla altı aylık bir müddet için verilen muhacir vizesi kapsamı dışında bir vize çeşitidir. Karşılıklılık ilkesinin izin vermesi niteliğinde, Konsolosluk Görevlisi B1/B2 vizesi vermeyi seçebilir.

Amerika Ticari Vizesi almak isteyen firma sahiplerinin hazırlaması gereksinim duyulan belgeler

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)

Davet Eden Şirketten İstenilen Evraklar

  • Davetiye (Firmanın Antetli Kâğıdına, Firmanın ve daveti gönderen bireyin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren, Daveti gönderen bireyin pasaport ve hüviyet fotokopisi ile birlikte )
  • Fuar Davetiyesi (Fuar bileti, fuar giriş kartı veya fuar bilgilerini içeren dokümanlar)

Firma Evrakları

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • Gelir Yayınlayan Evraklar;
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • Firma Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Ticari Vizesi almak isteyen firma personellerinin hazırlaması gereksinim duyulan belgeler

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Kişisel Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Fomu (Online doldurulacak)

Davet Eden Şirketten İstenilen Evraklar

  • Davetiye (Firmanın Antetli Kâğıdına, Firmanın ve daveti gönderen bireyin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren, Daveti gönderen bireyin pasaport ve hüviyet fotokopisi ile birlikte )
  • Fuar Davetiyesi (Fuar bileti, fuar giriş kartı veya fuar bilgilerini içeren dokümanlar)

Firma evrakları

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • Gelir yayınlayan evraklar;
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK (4a)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Firma Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız ile alakalı verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

► Amerika vize başvurunuzu Eyk Vize aracılığıyla yapmış olduğunuz taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün daha sonra randevunuz kesinleşecektir.

► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı öneririz.

► Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

► 14 yaş ve üzeri Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

► Amerika vizenizin sonuçlandıktan daha sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü daha sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

► Amerika vizesi veya bütün dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri web internet sitemizden temin edebilirsiniz.

► Amerika vizesi ile alakalı her türlü soru ve görüşlerinizle alakalı Eyk Vize temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.