Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Eylül 10, 2018BY Yasemin Kaptan

Amerika’ya öğrenim görmek için gidecek kişi, bir Amerika tahsil programına kabul edildikten ondan sonra, Amerika’da tahsil almak için yapacağı vize başvurusu İnternet sistemi üzerinden gerçekleştirecektir. Amerika öğrenci vizesi veya ziyaretçi değişim vizesi için gereksinim duyulan başvuru periyodu kafa karıştırıcı olsa da, her sene binlerce öğrenci su vizeyi almaktadır. Geçtiğimiz sene, 644,204 öğrenciye F-1 vizesi verilmiştir.

ilk olarak okulunuz veya üniversiteniz size, muhacir olmayan öğrencilerin kaydı için Amerika Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (US CIS) tarafından tanınan bir enstitüye kabul edildiğinizi onaylayan bir şekil gönderir (F-1 vizesi için I-20 veya J-1 vizesi için DS-2019.)

Yaptığınız bütün başvuru işlemlerinde, okula yapmış olduğunuz başvuru formu ile okulunuzun size gönderdiği I-20 veya DS-2019 formundaki isminizin ve yazılışının pasaportunuzdaki bilgileriniz ile birebir aynı olmaması bütün işlemleri yeniden yapmanıza neden olacaktır.

Amerika öğrenci vizesi için yapacağınız mülakat için İnternet sistem üzerinden randevu almanız ve başvuru yapmış olduğunuz vize tipine göre gerekli birtakım harçları ödemelisiniz. Yönetmelik gereği Öğrenci Vizeleri I-20 formundaki tarihten en çok 120 gün evvelde verilebilir. Ziyaretçi Değişim Vizeleri ise DS-2019 formundaki tarihten önceki herhangi bir tarihten itibaren verilebilir. Amerika Öğrenci değişim ve Amerika öğrenci vize başvuruları muayyen dönemlerde yapıldığından kesafet yaşanabilmekte ve sistem size geç bir tarihte randevu verecektir. Olası olan en erken müddette başvurunuzu gerçekleştirin. Son günlere bırakıldığı süre şayet satın alınmış uçak biletiniz varsa biletinizin yanmasına neden olabilir. Bu da size extra strese sokacaktır.

Amerika Öğrenci vize mülakat randevusunu nasıl yapmanız gerektiğini ve vize başvurusu ile alakalı bütün bilgiler için vize uzmanlarımızı arayarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Öğrenci ve Değişim Programı kapsamında Amerika’ya tahsil amacıyla seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları F1 Öğrenci Vizesi, M1 Öğrenci (Mesleki Eğitim) Vizesi, J1 Değişim Programı Vizesi, F2, M2 Öğrenci Ailesi Vizesi ve J2 Değişim Programı Ziyaretçisi Aile Vizesi kategorilerinde başvuru yapmalıdırlar.

Öğrenci ve değişim programı kapsamında Amerika vizesi için gereksinim duyulan evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Kişisel Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 Formu
  • I-539 Formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu.
  • Transkript ve diplomalar
  • TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını yayınlayan belge (Yalnızca birtakım öğrenci vizeleri için)

Eğitim amacıyla Amerika seyahat edecek olanlar başvurduğu öğrenci vizesi kategorisine göre DS 160 Formunun yanında I-20, I-539, DS 2019, DS 7002 benzer biçimde formları da doldurmalıdırlar.

TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını yayınlayan belgeler öğrenci ve değişim programı çerçevesinde Amerika öğrenci vizesi veya mesleki tahsil vizesi için yapılan başvurularda büyük önem arzetmektedir.

Öğrenci vizesi başvurularında bir diğeri önemli husus da öğrencinin veya Amerika’da tahsil alacak ferdin Amerika’da kaldığı zaman zarfında tahsil ve diğeri masraflarını üstlenecek sponsorlara ilişik evrakların hazırlanmasıdır.

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ilişik evraklar

İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi veya www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ilişik Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memuru ise;

  • Emek verme Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Vazife Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)