Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Eylül 10, 2018BY Yasemin Kaptan

J2 vizesi, J1 Talebe ve Değişim Vizesi sahiplerinin eşi ve bakmakla mükellef olduğu kişiler (evli olmayan ve 21 yaşından minik çocuklar) için Amerika Birleşik Devletleri Elçiliği veya Konsoloslukları tarafından verilen bir vizedir.

J2 Vizesi için uygunluk, sponsor kuruluşlar tarafından sunulan değişim programlarına bağlıdır. Bazı kategorilerde J1 vizesi sahibinin eş ve çocuklarına J2 vizesi almaları için izin verilmişken, birtakım belli başlı kategorilerde olası kılınmamıştır. Mesela Talebe ve Değişim Ziyaretçisi, Au Pair Programı, Kamp Danışmanı Programı, Lise Talebesi Değişim Programı veya Summer Work and Travel Programlarından birine başvurarak J1 vizesi alınmışsa, bu durumda J1 vizesi sahibinin eş ve çocukları için J2 vizesine başvurulamaz.

J2 vizesi başvuru prosedürü, birincil vize başvuru sahibiyle aynıdır. Şayet uygunsa, aile bireylerine asıl başvuranın özgün vizesi temel alınarak vize sağlanır. Asıl başvuru sahibi, ailesinin mali olarak Amerika’da kalınan vakit boyunca desteklenebileceğini kanıtlamalıdır.

J1 Vizesi sahibinin eşi ve çocukları J2 vizesi için başvururken, aşağıdaki evrakları da ibraz etmelidir:

  • Evlilik belgesinin bir örneği ve/veya aile ile ilişkiyi kanıtlayan doğum belgesi
  • Asıl başvuranın vizesinin kopyası yahut USCIS’tan alınan asıl başvuranın statüsünü gösterir resmi belge
  • Asıl başvuranın pasaportundaki şahsi veri sayfasının bir örneği

Genelde, asıl başvuranın eş ve/veya çocuklarının çalışmaya izinleri yoktur. Bir J2 vizesi sahibinin çalışmak için Vatandaş Güvenliği Departmanı, Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Departmanı’ndan bir İstihdam İzin Belgesi alması icap eder. Bir J2 vizesi sahibi tarafından kazanılan para, ana vize olan J1 vizesi sahibini desteklemek için kullanılamaz.

J2 vizesi olan çocuklar devlet veya özel okullara gidebilirler.

J2 vizesi yasal olarak evli olmayan çiftlere uygulanamaz. Bu kişiler B-1/B-2 Turistik veya Ticari Ziyaretçi Vizesi için başvurmak durumundadır.

J2 Talebe ve Değişim Ziyaretçisinin eşi ve çocukları için vize başvurusu yapmak istiyorsanız Amerika vize uzmanlarımızla iletişime geçebilir, sorunsuz ve hızlı bir şekilde vizenizi alabilirsiniz. 

J2 Talebe ve Değişim Ziyaretçisi Eşi ve Evlatları Aile Vizesine başvurmak için gerekli evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Kişisel Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 / DS 2019 Formu
  • DS-7002 Formu (Talep edildiği durumlarda sunulur)
  • SEVIS I-901 harcanması ödemesi
  • Evlilik belgesinin bir örneği ve/veya aile ile ilişkiyi kanıtlayan doğum belgesi
  • Asıl başvuran vizesinin kopyası yahut USCIS’tan alınan asıl başvuranın Durumunu gösterir resmi belge
  • Asıl başvuranın pasaportundaki şahsi veri sayfasının bir örneği

Başvuru öncesi istenilen bilgiler;

  • Amerika okul kayıt işlemlerini yürüten memurun ismi soyadı kontakt bilgileri.
  • DS 160 formunuza girilen bilgileri teyit edebilecek Aile Bireyleri yahut Akrabalar dışında en az 2 bireyin Adı Soyadı- Telefon-Adres-e posta bilgileri.
  • Konaklama yapılacak zeminin Adresi ve Konaklama memurun Adı Soyadı
  • Yanında konaklama yapılacak bireyin Adı Soyadı – Adresi –Amerika da ki celse durumu ve pasaport fotokopisi.

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar;

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi yahut www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Antetli Kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memuru ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emek verme Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Vazife Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5.000 TL  bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız hakkındaki verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

► Amerika vize başvurunuzu Eyk Vize aracılığıyla yapmış olduğunuz taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün hemen sonra randevunuz kesinleşecektir.

► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı öneririz.

► Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

► 14 yaş ve üzeri Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

► Amerika vizenizin sonuçlandıktan hemen sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü hemen sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

► Amerika vizesi veya bütün dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri web internet sitemizden temin edebilirsiniz.

► Amerika vizesi ile alakalı her türlü soru ve görüşlerinizle alakalı Eyk Vize temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika’ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden bireyin Amerika’ya girip giremeyeceğine ve ne kadar vakit kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 sene geçerli olabilir, ama izin verilen kalma süresi genel olarak 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği rahat olarak, kişilerin Amerika’ya seyahat edebilecekleri ve Amerika’ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.