Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Eylül 10, 2018BY Yasemin Kaptan

Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek isteyen bir yabancı ülke vatandaşı, geçici bir ziyaret için muhacir olmayan veya her zaman ikamet için bir muhacir vizesi edinmelidir. Amerika’de eğitim görmek için ise bir öğrenci vizeniz olmalıdır. Amerika F1 vizesi veya Amerika M1 vizesi türünden öğrenci vizelerinin hangisine ihtiyacınız olduğunu tahsil kursunuz ve katılmayı planladığınız okul belirler.

Amerika F1 Öğrenci Vizesi almak zorunda olduğunuz tahsil alanları

  • Üniversite veya Kolej
  • Lise
  • Hususi İlkokul
  • Ruhban Okulu
  • Konservatuvar
  • Bir dil tahsil programı da dâhil olmak üzere diğeri bilimsel nitelikli kurumlar

Amerika M1 (Mesleki Öğrenim) Öğrenci Vizesi almak zorunda olduğunuz tahsil alanları

  • Bir dil eğitimi programı dışındaki mesleki eğitimler veya diğeri tanınmış bilimsel nitelikli olmayan kurumlar

Kısa süreli rekreasyonel eğitimler için, Ziyaretçi (B) vizesi müsait olabilmektedir. Bir lisans veya bilimsel nitelikli sertifikaya yönelik kredilendirilmiş olmayan kısa rekreasyonel kurs katılımları için Ziyaretçi (B) vizesine başvurabilirsiniz.

Kısa bir süreliğine olsa dahi, Amerika’de derecelendirilmiş veya sertifikalandırılmış eğitimler için Ziyaretçi (B) vizesine izin verilmemektedir. Mesela, tahsil gördüğünüz kurumun Amerika kampüsünde muayyen bir müddet gerektiren tahsil için mutlaka F1 vizesi alınmalıdır.

Amerika F1 ve M1 Öğrenci Vizesi başvurusu için vize uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru için şahsınıza ve durumunuza özel evrak listesini istek edebilir, Amerika öğrenci vizesi başvurunuzu sorunsuz ve hızlı bir şekilde yaparak vizenizi alabilirsiniz. 

Amerika Öğrenci Vizesi Nedir?

Katılmayı planladığınız Amerika okuluna kabul edildiğinizde Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgileri Sistemi’ne (SEVIS) kaydolursunuz. SEVIS I-901 ücretini ödemelisiniz. Vize görüşmesine katıldığınızda konsolosluk görevlisine sunmanız için kayıt olduğunuz Amerika mektebinden bir I-20 Formu almanız gerekmektedir. Eğitiminiz sırasında eşiniz ve/veya çocuklar sizinle birlikte Amerika’de kalmayı planlıyorsa, bireysel I-20 Formu edinmelidirler, yalnız SEVIS ücretini ödemelerine gerek yoktur.

Öğrencilerin vizelerine zamanında sahip olmaları için erken başvuru yapmalarını özellikle öneri ediyoruz. Bütün evraklar hazır olur olmaz vizeleri için başvuru yapabilirler.

Amerika Büyükelçiliği’nin veya Amerika Konsolosluğu’nun F1 veya M1 vizesini tahsil kurumuna kayıt tarihinden 120 gün veya daha az gün öncesine kadar düzenleyebildiklerine dikkat etmelisiniz. Vize için Form I-20’de belirtilen başlama veya kayıt tarihine 120 günden de fazla bir zaman evvelde başvuru yaparsanız, Amerika Konsolosluğu veya Amerika Büyükelçiliği başvuruyu vizenin düzenlenebileceği tarihe kadar bekletir. Amerika Konsolosluğu memurları başvuru süreçleri için olan bu ekstra tarihi kullanma hakkına sahiptir.

Amerikan Hükümeti İç Emniyet düzenlemeleri uyarınca bütün yeni kayıt yaptırmış başlangıç öğrencilerinin Form I-20’de belirtilen başlama/kayıt tarihinden 30 veya daha az gün önce Amerika’ya giriş yapmalarını öneri ediyoruz. Amerika’ya seyahatinizi planlarken bu tarihleri lütfen dikkate alınız.

Amerika Birleşik Devletleri’ne daha erken giriş yapmak isteyen bir başlangıç öğrencisi programın başlamasına 30 günden fazla zaman kala Amerika’ye gitmek isterse bir ziyaretçi vizesine müsait nitelikte olmalı ve laf konusu vizeyi edinmelidir. İleriye dönük öğrenci notu ziyaretçi vizesinde bulunmalı ve yolcu giriş sırasında Amerika göçmenlik müfettişine eğitim görme niyeti ile geldiğini açıkça belirtmelidir.

Öğrencinin, kayıt olduğu tahsil kurumunda herhangi bir tahsile başlamadan önce, I-539 formu (Muhacir Olmayan Ziyaretçinin Durumunun Değişimi için Başvuru formu) doldurarak değişen Öğrenci Ziyaretçi durumunu onaylaması ve ücretini ödemesi gerekmektedir. Ayrıca gerekli I-20 formu başvurunun yapıldığı İç Emniyet Departmanı ofisine sunulmalıdır. Lütfen Sınıflandırma durumu onaylanmadan eğitime başlanamayacağı hususunu dikkate alınız.

Amerika’daki öğrenimlerine idame eden öğrenciler, öğrencilikleri devam ettiği ve SEVIS kayıtları bulunduğu sürece yeni vize için her zaman başvuru yapabilirler. Ayrıca ilk defa Amerika’ya gidecek olan öğrenciler haricindeki bütün öğrenciler sınıfları başlamadan önce diledikleri herhangi bir zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne gidebilirler.

  • Amerika Öğrenci Vizesi Emek masraf İzni

Devlet lisesine katılım için Öğrenci Vizesi çıkaran başvuru sahiplerinin çalışmaya izinleri yoktur. Diğer F-1 ve M-1 vizesi sahibi öğrencilerin kampüs dışında çalışacakları işleri mutlaka tahsil alanıyla ilişkili olmalı ve okullarındaki resmi memurlardan herhangi bir çalışmaya başlamadan önce izin almış olmalıdırlar.

  • Giriş Bilgisi

Şayet başvuran Amerika Birleşik Devletleri’ne ilk girişinden önce okul değiştirirse, yeni mektebinden I-20 formu alıp doldurmalı ve yeni öğrenci vizesi için başvuru yapmalıdır. Şayet başvuran eğitim görmeye başladıktan daha sonra okul değiştirirse, başvuran Amerika’ya hala geçerli öğrenci vizesi ve yeni I-20 Formu (arka yüzü eksiksiz onaylanmış) ile tekrar girmelidir.

Amerika Öğrenci Vizesi Kaç Günde Menfaat?

Amerika F1 Vizesi veya Amerika M1 Vizesi için yapmış olduğunuz başvuru nihayetinde konsoloslukta katılmanız gereksinim duyulan mülakat genellikle başvurunuzdan daha sonra 15 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Amerika öğrenci vizeniz ise genellikle mülakattan daha sonra 3 iş günü içerisinde sonuçlanmakta ve pasaportunuz posta kanalıyla tarafınıza gönderilmektedir. Bu süreler Amerika Konsolosluğu’nun inisiyatifinde olup her zaman şartlara bakılırsa değişiklik gösterebilir.

İptal edilmedikçe vizeniz son kullanma tarihine kadar geçerlidir. Bu nedenle, süresi dolmuş bir pasaporttaki geçerli bir Amerika vizesi geçerliliğini yitirmeyecektir. Süresi dolmuş pasaportunuzda geçerli bir vizeniz varsa, vizenizi süresi dolmuş pasaportunuzdan çıkartmayın/yırtmayın. Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul için geçerli yeni pasaportunuz ile geçerli vizenizin bulunduğu süresi dolmuş pasaportunuzu birlikte taşımalısınız.

Amerika F1 Öğrenci Vizesi ve Amerika M1 Öğrenci vizesi başvurularınız için lütfen Amerika vize uzmanlarımızla iletişime geçiniz.

Amerika Öğrenci Vizesi için gerekli evraklar 2017

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Kişisel Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 Formu
  • I-539 Formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu.
  • Transkript ve diplomalar
  • TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını yayınlayan belge.

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi veya www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Vize Talep Dilekçesi (Bütün masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memuru ise;

  • Emek masraf Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Vazife Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Kişisel Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız ile alakalı verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

► Amerika vize başvurunuzu Eyk Vize vasıtasıyla yapmış olduğunuz taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün daha sonra randevunuz kesinleşecektir.

► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı öneririz.

► Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

► 14 yaş ve üzeri Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

► Amerika vizenizin sonuçlandıktan daha sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü daha sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

► Amerika vizesi veya bütün dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri web internet sitemizden temin edebilirsiniz.

► Amerika vizesi ile alakalı her türlü soru ve görüşlerinizle alakalı Eyk Vize temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika’ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden ferdin Amerika’ya girip giremeyeceğine ve ne kadar zaman kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 sene geçerli olabilir, ama izin verilen kalma süresi genel olarak 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği basit olarak, kişilerin Amerika’ya seyahat edebilecekleri ve Amerika’ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.