Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Eylül 10, 2018BY Yasemin Kaptan

E-1 ticaretçi Amerika vizesi, Amerika’ya ticaret ile uğraşmak için giden ticaretçiler içindir. E-1 vizesine başvuran ferdin bulunduğu ülke ile Amerika Birleşik Devletleri içerisinde mevcut birtakım ticaret ilişkileri ve anlaşmaları bulunmalıdır. Amerika şirketinin en az yüzde 50’si vizeye başvuran ferdin vatandaşı olduğu ülkenin vatandaşlarının mülkiyetinde bulunmalıdır. Firma sahibi, ortağı, müdür ve yöneticiler veya şirkette mevcut önemli bir pozisyonda çalışanlar E-1 vizesi için başvurabilirler. Yatırımcı ortak şirketlerin aynı pozisyonda personelleri da E-1 Ticaretçi vizesi alabilirler.

E-1 vizesi alabilmek için yapılan ticaretin, Amerika ile diğeri ülke içerisinde karşılıklı olması şu demek oluyor ki ülkeler arası bir alışveriş zaman geliyor olması, ticaretin uluslararası kapsamda olması ve belirtilmiş olan ticari faaliyetlerden biri olması gerekmektedir. Ülkeler içerisinde hali hazırda mevcut ticaret ilişkilerinin olması gerekmektedir. E-1 vizesine yeni bir ticaret ilişkisi kurmak amacıyla başvurulamaz. Yapılacak ticaretin daima olması şu demek oluyor ki bir kerelik olmaması gerekmektedir.

Amerika yatırımcı vize başvurunuz kabul edildikten kısa bir müddet ondan sonra Green Card elde ederek Amerika’da yaşama iznine sahip olmuş olmuş olursunuz.

E-1 Amerika Ticaretçi Vizesi Sahiplerinin Eş ve Evlatları – E-1 vizesi sahibinin eş veya 21 yaşından ufak evli olmayan çocukları kendisine Amerika’de eşlik edebilir. Eş ve çocukların uyruklarının E-1 vizesi sahibi ile aynı bulunmasına gerek yoktur. Bu aile üyeleri E-1 muhacir olmayan sınıflandırmayı seçmelidirler. E-1 vizeleri onaylandığı takdirde genellikle çalışanın kaldığı zaman ile aynı uzunluğunda Amerika’de kalabilirler. E-1 vizesi sahibinin eşi, I-765 formunu ücret karşılığında sunarak iş izni başvurusunda bulunabilir. Onaylanırsa, E-1 vizesi sahibinin eşinin çalışabileceği yerler konusunda özel bir kısıtlama yoktur.

E-1 Amerika Ticaretçi ve Yatırımcı vizesi sahibi yurtdışına gidebilir ve Amerika’ye geri döndüğünde genellikle iki yıllık otomatik bir giriş süresi kazanır. Aile üyeleri E-1 vizesi sahibine eşlik etmedikçe, yeni geri kabul süresi aile üyeleri için geçerli olmayacaktır. Bu nedenle E-1 vizesi sahibinin aile üyeleri E-1 vizesine sahip oldukları süreyi kontrol etmeli ve vizenin süresi dolmadan uzatma başvurusunda bulunmalıdır.

E-1 Amerika Ticaretçi Vizesine başvurmak için Amerika uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sürecinde (özellikle online doldurulması gereksinim duyulan formlarda) herhangi bir problem yaşamamak ve başvurunuz nihayetinde Amerikan Konsolosluğu’ndan red cevabı almamanız için alanlarında profesyonel Amerika vize uzmanlarımıza danışabilir ve hızlı bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Lütfen yazışma numaralarımızdan veya [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşınız.

E1/E2 Yatırımcı ve Ticaretçi Vizesi almak isteyenlerin hazırlaması gereksinim duyulan evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik resim (50X50 mm boyutlarında, aktüel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Antetli kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren makale)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Firmanın İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • Gelir Yayınlayan Evraklar;
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • MRV ücret sayısını yayınlayan makbuzunuz veya çıktınız.
  • Form G-28 (uygunsa)ile birlikte asıl başvuru sahibi adına tamamlanmış DS-156E formu
  • Firmayı ve E vizesinden yararlanan kişiyi tanıtan önyazı. (Önyazı, şirketin ve çalışanın E-1 vizesine uygunluğunu göstermelidir.
  • 5 yıllık iş planı ve şayet mevcut bir firma ise son 3 yılın vergi beyanı
  • Firmanın mülkiyet kanıtı ve firma tescil belgesi
  • Ticari faaliyetleri ve reel değeri yayınlayan delil
  • Ofis / mal veya kira anlaşmalarını yayınlayan satın alma sözleşmesi