Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Slovakya Vizesi

Eylül 13, 2017BY Yasemin Kaptan

Slovakya Vizesi Iyi mi Alınır?

Slovakya’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus geçişlik sahibi Türk yurttaşları ve diğeri ülke yurttaşları (ikamet müsaadeyi sahibi ) seyahat planı ve içeriğine nazaran hazırladıkları evrakları Slovakya Büyük elçiliği/Konsolosluğu’na müracaat yapmalıdır.

Kısa süreli Slovakya vizesi alabilmek için lüzumlu ve güncel evrak sıralaması uzman danışmanlarımız nezaretinde en kısa sürede size iletilecek olup, başvurunuzun süreç yönetimini size hususi atanmış uzman danışmanlarımızla beraber, lüzumlu evrakların hazırlık aşamasından vizenizin netice alınmasına kadar olan tüm süreci beraber götürmekteyiz, başvurunuzun doğru ve süresinde netice anması için lüzumlu desteği sizlere sağlıyoruz.

Slovakya vizesi alabilmek için en ehemmiyetli kriter, hangi kategoride müracaat alana getirdiğiniz ve müracaat icra ettiğiniz kategoriye uygun evrakların ibrazıdır. Yanlış vize kategorisi seçimi ve tamamlanmamış evrak beyanının vizeniz üstünde negatif etki edeceğini ehemmiyetle anımsadırız.

Vize başvurularında ikinci en mühim unsur ise saydam ve güvenli in formasyon sunmaktır. İnandırıcılığı olmayan ve gezi planına uygun olmayan evrakların Schengen kanunları gereğince 8. Madden dolayı ret alma mümkün ligi oldukça yüksektir.

Slovakya vizesi için lüzumlu olan evraklar kişinin toplumsal statüsüne nazaran değişkenlik gösterebilmekte olup, ana evrak sıralaması aşağıdaki gibidir. Slovakya Büyükelçiliği /Konsolosluğunun devamlı ek evrak isteme ve talep etme hakkı bulunduğunu belirtir, her ne kadar başvurular aracı kurumlar vasıtası ile yapılmış olsa da karar verme ve değerlendirme sürecinin tamamen Konsolosluğa ilişkin bulunmuş bulunduğunun altını önemle çizeriz

Öğrenciler için, Slovakya  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 6 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişli.
  • geçişli on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır )
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gaslimesin gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye, davet edenin kimlik yada geçişli fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve davet eden ferdin geçişli fotokopisi ve harcamalar karşılanacak ise geçim evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakat name (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Talebe belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını harcamalarını ödeyeceğini belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, Slovakya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 6 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişli.
  • geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gösterilmelidir.) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır ).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, davet edenin kimlik yada geçişli fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve davet eden ferdin geçişli fotokopisi ve gelir belgeleri
  • BAĞ-KUR belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orijinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri, ( ticari ise firmanın bankası, gezinsel ise kişisel banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Bordrolu çalışanlarmış olur için, Slovakya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • geçişli on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gösterilmeli) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gösterilmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, davet edenin kimlik yada geçişli fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve davet eden ferdin geçişli fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orijinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • SSK işe giriş bildirgesi ( barkotlu olarak)
  • SSK 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel Arz üçe İNGİLİZCE ( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise
Ev hanımları için, Slovakya güncel evrak sıralaması
  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişli.
  • geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişli
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gaslıkmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye , çağrı edenin kimlik yada geçişli fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve davet eden ferdin geçişli fotokopisi ve gelir evrakları.
  • Kişisel arzuçe İNGİLİZCE ( Tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı var ise, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.
Avukatlar için, Slovakya güncel evrak sıralaması
  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri istenilmektedir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gösterilmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, davet edenin kimlik yada geçmişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve çağrı eden ferdin geçişli fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Kişisel arzuca İngilizce ( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri

(eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, Slovakya  güncel evrak sıralaması
  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gösterilmelidir.) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.(tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gaslimesin gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, davet edenin kimlik yada geçişli fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve davet eden ferdin geçişli fotokopisi ve gelir evrakları
  • kurum yazısı
  • Kişisel arzuçe İngilizce ( tarafımızca sağlanacaktır).
  • kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın
  • imza sirkülerimde eklensin
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var iseEmekliler için, Slovakya güncel evrak sıralaması
  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişli.
  • geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gösterilmesi) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gaslıkmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, davet edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve davet eden ferdin geçişli fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Kişisel arzuca İngilizce (tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Slovakya Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Polonya Ticari vizesinde davetiyenin formatını ofisimizden temin etmeniz gerekmektedir. Ticari vizeler bir çok süre 5 iş günü içinde konsolosluğun yoğunluğuna bakılırsa sonuçlanmaktadır. Ticari vize de Dikkat edilmesi gereksinim duyulan en mühim husus Kendi şirketiniz yada çalıştığınız şirketiniz ile Slovakya dan davetiye gönderen firmanın iş kolu aynı olmalıdır. İsveç konsolosluğu bu mevzu da oldukca dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin ret olması anlamına da gelmektedir.

bir çok süre seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun soluklu olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının tesiri oldukca yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve tayyare rezervasyonlarınız firmamız tarafınca temin edilmektedir.

Slovakya gezinsel vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Slovakya gezinsel vizesinde otel ve tayyare rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. Slovakya aile dost ziyareti olarak gidecek yolcularımız Slovakya‘daki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir. Davetiye formatını firmamız tarafınca temin edebilirsiniz.

davet eden kişi yakın akrabanız ise akrabalık bağlarınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Gezinsel vize başvurularınız 7 yada 10 gün içinde Konsolosluk tarafınca netice alındırılmaktadır.

Slovakya vizesinde fotoğraf en 3.5 santimetre boy 4.5 santimetre arka fon beyaz içerik ebattı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha evvelinde VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

Suriye yurttaşları için Slovakya Vizesi iyi mi alınmalıdır ?

Suriye yurttaşları için Slovakya vizesi alınabilmektedir. Fakat Slovakya  vizesi için ne olursa olsun Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…ek olarak Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir. Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri Arapça bu tarz şeyleri İngilizce İngiliz’ce sunması gerekmektedir.

Irak yurttaşları için Slovakya Vizesi müracaat süreci ?

Irak yurttaşları için Slovakya  vizesi alımların da Türkiye’den yapılacak işlemlerde ne olursa olsun oturum izni belgesi istenmektedir. Eğer fert Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir. İstenilen belgelerdeki banka hesapları Arapça ise bu şekil şeylerin kesinlikle İngilizceye çevrilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke yurttaşları için Slovakya  vizesi iyi mi alınır ?

Üçüncü ülke yurttaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri yada Türkiye’den müracaat yapmak istiyorlarsa ne olursa olsun emek harcama iznini yada ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir. Evraklarını müracaat yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

Slovakya  ülkesi için oturum vizesi iyi mi alınır ?

Slovakya  için oturum vizesi alınması için Slovakya da yatırımda yada bir şirket kurumu olması gerekmektedir. İtalya Türk vatandaşlarına oturumu zor vermektedir. Bunun için aile birleşimi ,Şirket yada gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.

Polonya  Aile ziyaret vizesi iyi mi alınır ?

Slovakya  aile ziyareti vizesi için ; Slovakya da bulunan akrabanızın yada yakınınızın size davetiye  oluşturması gerekmektedir.

Slovakya Fuar vizesi için müracaat şartları ?

Slovakya fuar vizesi aynı Macaristan ticari vizesi işlemleri gibidir. Slovakya fuar vizesi için de  den davetiye yada Slovakya  fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye kafi olmaktadır. Yalnız ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir.

Slovakya  Vize Tutarı

Slovakya  Vize Tutarı ; vize harç bedeli+ koordinasyon tutarı+ biometrik okuma işlemi ( parmak izi- göz izi )+ danışmanlık tutarı+ dosya hazırlama tutarı+ buluşma tutarı +seyahat sigortası tutarı+ otel konfirmasyon ve tayyare konfirmasyon tutarı olarak 195 €’dur. Acil durumlarda express  vize uygulaması için 80 € ek hizmet bedeli alınmaktadır.