Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

İzlanda Vizesi

Eylül 11, 2017BY Yasemin Kaptan

Kısa süreli İzlanda vizesi alabilmek için lüzumlu ve güncel evrak sıralaması  uzman danışmanlarımız nezaretinde en kısa sürede size iletilecek olup, başvurunuzun süreç yönetimini size hususi atanmış  uzman  danışmanlarımızla beraber, lüzumlu evrakların hazırlık aşamasından vizenizin sonuçlanmasına kadar olan tüm süreci  beraber götürüyoruz,başvurunuzun doğru ve zamanında neticelenmesi için lüzumlu desteği sizlere sağlıyoruz.

İzlanda vizesi alabilmek için  en mühim kriter, hangi kategoride müracaat yaptığınız ve müracaat yaptığınız kategoriye uygun evrakların ibrazıdır. Yanlış vize  kategorisi seçimi ve noksan evrak beyanının  vizeniz üstünde negatif tesir edeceğini önemle hatırlatırız.

Vize  başvurularında ikinci en mühim unsur ise saydam ve güvenilir data  sunmaktır.İnandırıcılığı olmayan ve gezi planına uygun  olmayan evrakların Schengen kanunları gereğince 8. madden dolayı red alma olasılığı  oldukça yüksektir.

İzlanda vizesi için lüzumlu olan evraklar kişinin toplumsal statüsüne gore değişkenlik gösterebilmekte olup, ana evrak sıralaması aşağıdaki gibidir.İzlanda Büyükelçiliği /Konsolosluğunun  devamlı ek evrak isteme ve talep etme  hakkı bulunduğunu belirtir,her ne kadar başvurular aracı kurumlar vasıtası ile  yapılmış olsa da karar verme ve değerlendirme sürecinin  tamamen Konsolosluğa ilişik bulunduğunun altını önemle çizeriz.

Öğrenciler için, İzlanda güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır ) ( tayyare rezervasyounda tüm ara seferler belirtilmelidir) 
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için  davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve geçim kaynakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Talebe belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  harcamalarını ödeyeceğini  belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, İzlanda güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır ).( tayyare rezervasyonlarında  tüm ara seferler gösterilmelidir).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için  davetiye  ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve  gelir belgeleri
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri, ( ticari ise firmanın bankası, gezinsel ise kişisel banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Bordrolu çalışanlar için, İzlanda güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır) ,( tüm ara seferler ibraz edilmelidir)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için  davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları .
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son dört aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE ( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Ev hanımları için, İzlanda güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye , çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için   davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları.
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE ( Tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı var ise, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, İzlanda güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi  gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
    (eğer çalışan ise son 4 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, İzlanda  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.(tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları.
  • Kurum yazısı
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son dört aylık maaş bordrosu
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın
  • imza sirküleride eklensin
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Emekliler için, İzlanda  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için   davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları.
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Kişisel dilekçe İngilizce (tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

İzlanda Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

İzlanda Ticari vizesinde davetiyenin formatını ofisimizden temin etmeniz gerekmektedir.Ticari vizeler çoğu zaman 5 iş  günü  içinde konsolosluğun yoğunluğuna gore sonuçlanmaktadır.Ticari vize de Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en mühim husus Kendi şirketiniz yada çalıştığınız şirketiniz ile İzlanda dan davetiye gönderen firmanın iş kolu aynı olmalıdır. İzlanda konsolosluğu bu mevzu da oldukca dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Çoğu zaman seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun soluklu olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının tesiri oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve tayyare rezervasyonlarınız firmamız tarafınca temin edilmektedir.

İzlanda Gezinsel vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

İzlanda gezinsel vizesinde otel ve tayyare rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. İsveç’e  aile dost ziyareti olarak gidecek yolcularımız İzlanda’daki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir. Davetiye formatını firmamız tarafınca temin edebilirsiniz.

Çağrı eden kişi yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Gezinsel vize başvurularınız 7 yada 10 gün içinde Konsolosluk tarafınca sonuçlandırılmaktadır.

İzlanda vizesinde fotoğraf en 3.5 santimetre boy 4.5 santimetre arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha evvelinde VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

Suriye vatandaşları için İzlanda  Vizesi iyi mi alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için İzlanda vizesi alınabilmektedir..Fakat İzlanda vizesi için kesinlikle Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ek olarak Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri Arapça bu tarz şeyleri İngilizce İngilizce sunması gerekmektedir.

Irak vatandaşları için İzlanda Vizesi müracaat süreci ?

Irak vatandaşları için İzlanda vizesi alımların da Türkiye’den yapılacak işlemlerde kesinlikle oturum izni belgesi istenmektedir..Eğer şahıs Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir.İstenilen belgelerdeki banka hesapları Arapça ise bunların kesinlikle İngilizceye çevrilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke vatandaşları için İzlanda vizesi iyi mi alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri yada Türkiyeden müracaat yapmak istiyorlarsa kesinlikle emek verme iznini yada ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını müracaat yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

İzlanda  ülkesi için oturum vizesi iyi mi alınır ?

İzlanda için oturum vizesi alınması için İsviçre de yatırımda yada bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.İzlanda Türk vatandaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket yada gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.

İzlanda  Aile ziyaret vizesi iyi mi alınır ?

İzlanda aile ziyareti vizesi için ; İzlanda da bulunan akrabanızın yada yakınınızın size davetiye  oluşturması gerekmektedir.

İzlanda  Fuar vizesi için müracaat şartları ?

İzlanda fuar vizesi aynı İzlanda ticari vizesi işlemleri gibidir.İzlanda fuar vizesi için de İzlanda dan davetiye yada İzlanda daki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye kafi olmaktadır..Bir tek ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir.

İzlanda Vize Tutarı 

İzlanda Vize Tutarı ; vize harç bedeli+ koordinayson tutarı+ biyometri okuma işlemi ( parmak izi- göz izi )+ danışmanlık tutarı+ dosya hazırlama tutarı+ buluşma tutarı +gezi sigortasi tutarı+ otel konfirmasyon ve tayyare konfirmasyon tutarı olarak 195 €’dur.Acil durumlarda express vize uygulaması için 80 € ek hizmet bedeli alınmaktadır.

Seyahatim kapsamında İzlanda’nın yanı sıra İsveç ve Norveç’i de ziyaret edeceğim, vize başvurumu nereden yapmalıyım ? 

Seyahatiniz için birden fazla ülke söz mevzusu ise,en uzun süre kalmayı planladığınız ülkenin Konsolosluğu’na müracaat yapılması gerekmektedir, fakat eşit süreler de kalmayı planlıyorsanız  ilk giriş yapacağınız ülkenin Konsolosluğu’na müracaat yapılmasını tavsiye ederiz.

Vize Başvurum Reddedilirse,Tekrardan Müracaat Yapmak İçin Beklemem Lüzumlu mi ?

Reddedilmiş bir başvurunuz var ise, istediğiniz süre yine müracaat yapabilirsiniz.Sadece bundan önceki vizenizde belirtilen eksikleri  ve düzeltmeleri yaparak müracaat yapmanızı tavsiye ederiz