Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

İtalya Vizesi

Eylül 11, 2017BY Yasemin Kaptan

Coğrafi konum itibariyle ılıman bir iklime haiz olan italya, gezinsel ve zamanı açıdan en fazlaca dünya miras listesine haiz olan bir ülkedir.Avrupa Birliği ve Schengen ülkesi olması sebebiyle Umuma mahsus geçişlik sahibi ( bordo) Türk Vatandaşı ve Türkiye’de ikamet izni bulunan öteki  ülke vatandaşları İtalya seyahatleri için vizeye müracaat yapmaları gerekmektedir.

İtalya kısa süreli vize başvuruları için lüzumlu ve güncel evrak sıralaması  telefon yada e -mail kanalıyla tarafınıza  iletilecektir.

İtalya vize başvurusu yapabilmek için ilk olarak  İtalya Büyükelçiliği/Konsolosluğunun yetkilendirdiği acentalar üstünden randevusu alınması gerekmekte olup, online buluşma için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İtalya kısa süreli vize başvuruları neticeleri Konsolosluk birimin yoğunluğuna bakılırsa değişmekte olup averaj olarak 7 iş günü ile 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ticari vize başvuruları ise averaj 3- 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Öğrenciler için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Talebe belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  harcamalarını ödeyeceğini  belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri, ( ticari ise firmanın bankası, gezinsel ise kişisel banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Bordrolu çalışanlar için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Ev hanımları için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı var ise, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kurum yazısı
  • Kişisel dilekçe ingilizce
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın
  • imza sirküleride eklensin
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Emekliler için, İtalya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Kişisel dilekçe ingilizce
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

İtalya Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

İtalya Ticari vizesinde davetiyenin formatını ofisimizden temin etmeniz gerekmektedir.Ticari vizeler çoğu zaman 2 gün içinde konsolosluğun yoğunluğuna bakılırsa sonuçlanmaktadır.Ticari vize de Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en mühim husus Kendi şirketiniz yada çalıştığınız şirketiniz ile İtalya dan davetiye gönderen firmanın iş kolu aynı olmalıdır. İtalya konsolosluğu bu mevzu da fazlaca dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Çoğu zaman seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun soluklu olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının tesiri oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve tayyare rezervasyonlarınız firmamız tarafınca temin edilmektedir.

İtalya Gezinsel vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

İtalya gezinsel vizesinde otel ve tayyare rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. İtalya ya aile dost ziyareti olarak gidecek yolcularımız İtalya da ki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir. Davetiye formatını firmamız tarafınca temin edebilirsiniz.

Çağrı eden kişi yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Gezinsel vize başvurularınız 2 yada 5 gün içinde Konsolosluk tarafınca sonuçlandırılmaktadır.

İtalya vizesin de fotoğraf en 3.5 santimetre boy 4.5 santimetre arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha evvelinde VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

VIS uygulamasına girmemiş yolcularımız buluşma tarihinde parmak izi vermek için bizim ile birlikte başvuruya gelmeleri gerekmektedir ve daha evvelinde ABD,İngiltere,Kanada yada Schengen vizeleri olmayan yolcularımız müracaat esnasında belirlenen tarihte konsolosluğa mülakata girmeleri gerekmektedir.

Suriye vatandaşları için İtalya Vizesi iyi mi alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için İtalya vizesi alınabilmektedir..Fakat İtalya vizesi için mutluka Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ek olarak Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri Arapça bu tarz şeyleri İngilizce yada Almanca olarak sunması gerekmektedir..

Irak vatandaşları için İtalya Vizesi müracaat süreci ?

Irak vatandaşları için İtalya vizesi alımların da Türkiyeden yapılacak işlemlerde kesinlikle oturum izni belgesi istenmektedir..Eğer şahıs Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir.İstenilen belgelerdeki banka hesapları arapça ise bunların kesinlikle İngilizce yada Almanca ya çevirilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke vatandaşları için İtalya vizesi iyi mi alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri yada Türkiyeden müracaat yapmak istiyorlarsa kesinlikle emek verme iznini yada ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını müracaat yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

İtalya ülkesi için oturum vizesi iyi mi alınır ?

İtalya için oturum vizesi alınması için İtalya da yatırımda yada bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.İtalya Türk vatanadaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket yada gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.
İtalya ülkesi için vatandaşlık vizesi iyi mi alınır ?

İtalya Aile ziyaret vizesi iyi mi alınır ?

İtalya aile ziyareti vizesi için ; İtalya da bulunan akrabanızın yada yakınınızın kesinlikle belediyeden onaylı davetiye çıkarması gerekmektedir.İtalya belediyesinden çıkartılan davetiye çoğu zaman 3 aylık olmaktadır..Çıkartılan davetiye ile beraber web sitemizde yazılı olna evrakları hazırlayarak tarafımıza müracaat yapılabilmektedir.

İtalya Fuar vizesi için müracaat şartları ?

İtalya fuar vizesi aynı İtalya ticari vizesi işlemleri gibidir.İtalya fuar vizesi için de İtalya dan davetiye yada İtalya daki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye kafi olmaktadır..Yalnız ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir.

İtalya Vize Tutarı 

İtalya Vize Tutarı ; vize harç bedeli+ koordinayson tutarı+ biyometri okuma işlemi ( parmak izi- göz izi )+ danışmanlık tutarı+ dosya hazırlama tutarı+ buluşma tutarı +gezi sigortasi tutarı+ otel konfirmasyon ve tayyare konfirmasyon tutarı olarak 195 €’dur.Acil durumlarda express vize uygulaması için 80 € ek hizmet bedeli alınmaktadır.