Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

İsveç Vizesi

Eylül 11, 2017BY Yasemin Kaptan

Bir İskandinav ülkesi olan İsveç, Avrupa’nın kuzeyinde toplumsal ve kültürel alanda en etkin ülkelerden olup, AB ve Schengen’e dahil ülke konumundadır.

Kısa süreli İsveç vizesi alabilmek için lüzumlu ve güncel evrak sıralaması  uzman danışmanlarımız nezaretinde en kısa sürede size iletilecek olup, başvurunuzun süreç yönetimini size hususi atanmış  uzman  danışmanlarımızla beraber, lüzumlu evrakların hazırlık aşamasından vizenizin sonuçlanmasına kadar olan tüm süreci  beraber götürüyoruz,başvurunuzun doğru ve zamanında neticelenmesi için lüzumlu desteği sizlere sağlıyoruz.

İsveç vizesi alabilmek için  en mühim kriter, hangi kategoride müracaat yaptığınız ve  müracaat yaptığınız kategoriye uygun evrakların ibrazıdır. Yanlış vize  kategorisi seçimi ve noksan evrak beyanının  vizeniz üstünde olumusuz tesir edeceğini önemle hatırlatırız.

Vize  başvurularında ikinci en mühim unsur ise saydam ve güvenilir informasyon  sunmaktır.İnandırıcılığı olmayan ve gezi planına uygun  olmayan evrakların Schengen kanunları gereğince 8. madden dolayı red alma olasılığı  oldukça yüksektir.

İsveç vizesi için lüzumlu olan evraklar kişinin toplumsal statüsüne nazaran değişkenlik gösterebilmekte olup, ana evrak sıralaması aşağıdaki gibidir.İsveç Büyükelçiliği /Konsolosluğunun  daima ek evrak isteme ve talep etme  hakkı bulunduğunu belirtir,her ne kadar başvurular aracı kurumlar vasıtası ile  yapılmış olsa da karar verme ve değerlendirme sürecinin  tamamen Konsolosluğa ilişik bulunduğunun altını önemle çizeriz.

Öğrenciler için, İsveç güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır )
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve personbevis’i
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Talebe belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  harcamalarını ödeyeceğini  belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, İsveç güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır ).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan davetiye  ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve personbevis’i  ( ikamet belgesi ) ve gelir belgeleri
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri, ( ticari ise firmanın bankası, gezinsel ise kişisel banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Bordrolu çalışanlar için, İsveç güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları  ve de personbevis’i ( ikamet belgesi)
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE ( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Ev hanımları için, İsveç güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye , çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan  davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları ve personbevis’i ( ikamet belgesi )
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE ( Tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı var ise, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, İsveç güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve personbevis ( ikamet belgesi) ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, İsveç  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.(tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları ve de personbevis’i ( ikamet belgesi)
  • Kurum yazısı
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın
  • imza sirküleride eklensin
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Emekliler için, İsveç  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için inbjudan   davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları ve de personbevis’i ( ikamet belgesi ).
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Kişisel dilekçe İngilizce (tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

İsvveç Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

İsveç Ticari vizesinde davetiyenin formatını ofisimizden temin etmeniz gerekmektedir.Ticari vizeler çoğu zaman 5 iş  günü  içinde konsolosluğun yoğunluğuna nazaran sonuçlanmaktadır.Ticari vize de Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en mühim husus Kendi şirketiniz yada çalıştığınız şirketiniz ile İsveç den davetiye gönderen firmanın iş kolu aynı olmalıdır. İsveç konsolosluğu bu mevzu da fazlaca dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Çoğu zaman seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun soluklu olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının tesiri oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve tayyare rezervasyonlarınız firmamız tarafınca temin edilmektedir.

İsveç Gezinsel vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

İsveç gezinsel vizesinde otel ve tayyare rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. İsveç’e  aile dost ziyareti olarak gidecek yolcularımız İsveç‘teki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir. Davetiye formatını firmamız tarafınca temin edebilirsiniz.

Çağrı eden kişi yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Gezinsel vize başvurularınız 2 yada 5 gün içinde Konsolosluk tarafınca sonuçlandırılmaktadır.

İsveç vizesinde fotoğraf en 3.5 santimetre boy 4.5 santimetre arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha evvelinde VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

Suriye vatandaşları için İsveç  Vizesi iyi mi alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için İsveç vizesi alınabilmektedir..Fakat İsveç vizesi için ne olursa olsun Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ek olarak Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri Arapça bu tarz şeyleri İngilizce İngilizce sunması gerekmektedir.

Irak vatandaşları için İsveç Vizesi müracaat süreci ?

Irak vatandaşları için İsveç vizesi alımların da Türkiye’den yapılacak işlemlerde ne olursa olsun oturum izni belgesi istenmektedir..Eğer şahıs Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir.İstenilen belgelerdeki banka hesapları Arapça ise bunların ne olursa olsun İngilizceye çevrilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke vatandaşları için İsveç vizesi iyi mi alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri yada Türkiyeden müracaat yapmak istiyorlarsa ne olursa olsun emek verme iznini yada ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını müracaat yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

İsveç ülkesi için oturum vizesi iyi mi alınır ?

İsveç için oturum vizesi alınması için İsveç de yatırımda yada bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.İsveç Türk vatandaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket yada gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.

İsveç Aile ziyaret vizesi iyi mi alınır ?

İsveç aile ziyareti vizesi için ; İsviçre da bulunan akrabanızın yada yakınınızın size davetiye  oluşturması gerekmektedir.

İsveç Fuar vizesi için müracaat şartları ?

İsveç fuar vizesi aynı İsveç ticari vizesi işlemleri gibidir.İsveç fuar vizesi için de İsveç den davetiye veya İsveç teki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye kafi olmaktadır..Yalnız ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir.

İsveç Vize Tutarı 

İsveç Vize Tutarı ; vize harç bedeli+ koordinayson tutarı+ biyometri okuma işlemi ( parmak izi- göz izi )+ danışmanlık tutarı+ dosya hazırlama tutarı+ buluşma tutarı +gezi sigortasi tutarı+ otel konfirmasyon ve tayyare konfirmasyon tutarı olarak 195 €’dur.Acil durumlarda express vize uygulaması için 80 € ek hizmet bedeli alınmaktadır.