Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Polonya Vizesi

Polonya yüzölçümü bakımından Avrupa’nın dokuzuncu  büyük ülkesi olup, ülkenin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısı mimai açıdan farklılık göstermektedir.Bunun sebebi ise ülkenin karışık geçmişi ve doğu – batı kültürlerinden etkilenmesidir.

Polonya Vizesi Iyi mi Alınır?

Polonya’ya gezi etmek isteyen Türk vatandaşları ve öteki ülke vatandaşları ( ikamet izni sahibi ) gezi planı ve içeriğine gore hazırladıkları evrakları Polonya Büyükelçiliği/Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği acentalara başvurarak Polonya vizesi talebinde bulunabilirler.Büyükelçilik- Konsolosluk direkt kısa süreli vize başvurularını kabul etmemekte olup, yetkili acentalar aracılığı ile işlemler gerçekleştirilmektedir.

 

Kısa süreli Polonya vizesi alabilmek için lüzumlu ve güncel evrak sıralaması  uzman danışmanlarımız nezaretinde en kısa sürede size iletilecek olup, başvurunuzun süreç yönetimini size hususi atanmış  uzman  danışmanlarımızla beraber, lüzumlu evrakların hazırlık aşamasından vizenizin sonuçlanmasına kadar olan tüm süreci  beraber götürmekteyiz,başvurunuzun doğru ve zamanında neticelenmesi için lüzumlu desteği sizlere sağlıyoruz.

Polonya vizesi alabilmek için  en mühim kriter, hangi kategoride müracaat yaptığınız ve  müracaat yaptığınız kategoriye uygun evrakların ibrazıdır. Yanlış vize  kategorisi seçimi ve tamamlanmamış evrak beyanının  vizeniz üstünde olumusuz tesir edeceğini önemle hatırlatırız.

Vize  başvurularında ikinci en mühim unsur ise saydam ve güvenilir informasyon  sunmaktır.İnandırıcılığı olmayan ve gezi planına uygun  olmayan evrakların Schengen kanunları gereğince 8. madden dolayı red alma olasılığı  oldukça yüksektir.

Polonya vizesi için lüzumlu olan evraklar kişinin toplumsal statüsüne gore değişkenlik gösterebilmekte olup, ana evrak sıralaması aşağıdaki gibidir.Polonya Büyükelçiliği /Konsolosluğunun  daima ek evrak isteme ve talep etme  hakkı bulunduğunu belirtir,her ne kadar başvurular aracı kurumlar vasıtası ile  yapılmış olsa da karar verme ve değerlendirme sürecinin  tamamen Konsolosluğa ilişkin bulunduğunun altını önemle çizeriz.

Not :Polonya vizesi için müracaat sabihi çalışmıyorsa yada talebe ise, harcamalarını karşılyacak kişiden noter onaylı taahhütname ve o kişiye ilişkin son 3 aylık banka imzalı kaşeli banka dökümü ve son 3 aylık imzalı kaşeli maaş bodrosu istenmektedir.

Öğrenciler için, Polonya  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır )
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için   davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve harcamalar karşılanacak ise geçim  evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Talebe belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  harcamalarını ödeyeceğini  belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için,Polonya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır ).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için davetiye  ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir belgeleri
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri, ( ticari ise firmanın bankası, gezinsel ise kişisel banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Bordrolu çalışanlar için,Polonya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için   davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Etkinlik belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE ( tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Ev hanımları için,Polonya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye , çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için  davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları.
  • Kişisel dilekçe İNGİLİZCE ( Tarafımızca sağlanacaktır)
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı var ise, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, Polonya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için  davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanmaktadır).
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, Polonya  güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.(tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için  davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kurum yazısı
  • Kişisel dilekçe ingilizce ( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın
  • imza sirküleride eklensin
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

Emekliler için,Polonya güncel evrak sıralaması

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış geçişlik.
  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı ve minimum iki boş sayfası olmalı ve var ise eski geçişlik
  • 2 tane biometrik özelliklere uygun vesikalık fotoğraf (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş detayları gözükmelidir) ve turdan alınacak gezi edecek kişilerin adları görünen yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve tayyare rezervasyonlarını sunmalıdır.( tarafımızca sağlanacaktır).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye  belgesi, çağrı edenin kimlik yada geçişlik fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler için   davetiye ve çağrı eden kişinin geçişlik fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Kişisel dilekçe İngilizce (tarafımızca sağlanacaktır).
  • Kişisel üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Kişisel tapu ve vasıta ruhsat fotokopisi var ise

PolonyaTicari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Polonya  Ticari vizesinde davetiyenin formatını ofisimizden temin etmeniz gerekmektedir.Ticari vizeler çoğu zaman 5 iş  günü  içinde konsolosluğun yoğunluğuna gore sonuçlanmaktadır.Ticari vize de Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en mühim husus Kendi şirketiniz yada çalıştığınız şirketiniz ile Polonya dan davetiye gönderen firmanın iş kolu aynı olmalıdır. İsveç konsolosluğu bu mevzu da oldukça dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Çoğu zaman seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun soluklu olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının tesiri oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve tayyare rezervasyonlarınız firmamız tarafınca temin edilmektedir.

Polonya Gezinsel vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Polonya  gezinsel vizesinde otel ve tayyare rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir.Polonya aile dost ziyareti olarak gidecek yolcularımız Polonya‘daki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir. Davetiye formatını firmamız tarafınca temin edebilirsiniz.

Çağrı eden kişi yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Gezinsel vize başvurularınız 7 yada 10  gün içinde Konsolosluk tarafınca sonuçlandırılmaktadır.

Polonya vizesinde fotoğraf en 3.5 santimetre boy 4.5 santimetre arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha evvelinde VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

Suriye vatandaşları için Polonya Vizesi iyi mi alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için Polonya vizesi alınabilmektedir..Fakat Polonya  vizesi için ne olursa olsun Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ek olarak Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri Arapça bu tarz şeyleri İngilizce İngilizce sunması gerekmektedir.

Irak vatandaşları içinPolonya Vizesi müracaat süreci ?

Irak vatandaşları için Polonya vizesi alımların da Türkiye’den yapılacak işlemlerde ne olursa olsun oturum izni belgesi istenmektedir..Eğer şahıs Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir.İstenilen belgelerdeki banka hesapları Arapça ise bunların ne olursa olsun İngilizceye çevrilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke vatandaşları için Polonya  vizesi iyi mi alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri yada Türkiyeden müracaat yapmak istiyorlarsa ne olursa olsun emek harcama iznini yada ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını müracaat yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

Polonya  ülkesi için oturum vizesi iyi mi alınır ?

Polonya için oturum vizesi alınması için Polonya da yatırımda yada bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.İtalya Türk vatandaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket yada gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.

Polonya  Aile ziyaret vizesi iyi mi alınır ?

Polonya   aile ziyareti vizesi için ; Polonya da bulunan akrabanızın yada yakınınızın size davetiye  oluşturması gerekmektedir.

Polonya Fuar vizesi için müracaat şartları ?

Polonya fuar vizesi aynı Macaristan ticari vizesi işlemleri gibidir.Polonya fuar vizesi için de  den davetiye yada Polonya fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye kafi olmaktadır..Yalnız ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir.

Polonya  Vize Tutarı 

Polonya Vize Tutarı ; vize harç bedeli+ koordinayson tutarı+ biyometri okuma işlemi ( parmak izi- göz izi )+ danışmanlık tutarı+ dosya hazırlama tutarı+ buluşma tutarı +gezi sigortasi tutarı+ otel konfirmasyon ve tayyare konfirmasyon tutarı olarak 195 €’dur.Acil durumlarda express vize uygulaması için 80 € ek hizmet bedeli alınmaktadır.