Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

 

 

Erasmus egitim amaclı oturma izni icin lüzumlu evraklar aşağıdaki gibidir:

· Tam ve doğru doldurulmuş oturma izni talep formu (konsolosluğumuza formu aşağıdaki örnek formdaki benzer biçimde doldurmuş olarak gelmeniz gerekiyor, aksi durumda başvurunuz o gün için kabul edilemeyeceğini üzülerek bildirmek isteriz)

· Talep edilen oturma izninin bitim tarihinden itibaren minimum 3 ay geçerli geçişlik (Yeşil ve de Hizmet geçişlik sahiplerinin de oturum iznine başvurması gerekmektedir)

· 2 tane biyometrik fotoğraf (fotoğraf 6 aydan eski olmamalıdır)

· Türkiyedeki üniversiteden Erasmus Değişiklik Programı ile gittiğinizi ve aylık alacağınız burs miktarını belirtir belge

· Kabul eden eğitim kurumundan kabul edildiğinize / talebe olduğunuza ve de kaydınızın yapıldığına dair belge faks ya da mail ortaminda gönderilmesi de kabul edilir)

· Macaristan’da ikamet edilecek yerin adresi (Kira kontratı ve kiralanan evin son 1 ay içinde alınmış tapu sureti yada minimum 5 günlük otel rezervasyonunun kofirmesi yada resmi konaklama belgesi)

· Talep edilen oturma izninin süresini tam kapsayan ve Schengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı gezi sıhhat sigortası

· Eğer Erasmus hibesi almıyorsanız (Erasmus Freemover gidiyorsanız) Macaristanda kaldığınız süre içinde hayatınızı idame ettirebilecek kadar paranızın bulunduğunu kanıtlar banka hesabınızın son 3 aylık dökümü.