Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

 

 

Çin Vizesi

Çin Vizesi

Ticari Vize Başvuruları İçin Çin Firmasından Gelen Onaylı Davetiyeler Kabul Edilmeye Başlanmış Olup,Belediye Onaylı Davetiye Şartının Daha Ilkin Çin Vizesi Olan Kişiler İçin  Kaldırıldığını Bildir, İlk Kez Başvuruda Bulunacak Kişiler İçin Belediye Onaylı Davetiye Şartı Aranmakta Bulunduğunu Hatırlatır Çin’den Sizin Adınıza Onaylı Davetiye Getirme Süremiz- 15-20 İş Gününü Içinde Bulunduğunu Bildiririz.Bizlere    0312 417 17 31 ve 0533 601 59 56 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Çin’den Gelen Davetiye Üstünde ”The Embassy of Turkey” Yazıyorsa ve Türkiye’deki Şirket İstanbul’da Etkinlik Gösteriyorsa,Bu Davetiye ile ”Ankara Büyükelçiliği’nden ” Müracaat Yapılamaz.

Kısa süreli Çin vize başvuruları, Çin Büyükelçiliği Ankara/Çin Başkonsolosluğu İstanbul için yapılacak başvurular  yetkili acentalar ve gezi acentaları ile yapılabilmektedir. Uzun soluklu ( eğitim, emek harcama, aile birleşimi  vs )  şeklinde başvurular ise direkt  kişinin   başvurusu ile gerçekleşmektedir.Çin Yetkili acentası olarak  gerçekleştireceğiniz  seyahatlerde lüzumlu evrak sıralaması için Ankara Bölge Müdürlüğü için 0312 417 17 31 , İstanbul Ofis için 0212 854 32 10 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Kısa süreli seyahatlerde  gezi planınızın içeriğine bağlı olarak (   ticari, aile  ziyareti, tıbbı  tedavi ,gezinsel  vs) Çin’den gelen davetiye zorunluluğu bulunmaktadır..

Ekpress vize uygulaması yeni bir karar alıncaya denk kaldırılmış olup, vize işlem süreçleri kısa süreli başvurularda averaj 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Çin Vize Türleri Aşağıdaki gibidir;

 C tipi  Çin Vizesi : Internasyonal tren taşımacılığ görevlileri, internasyonal hava araçları mürettebatı, uluslarası vapur mürettebatı, havacılık denizcilik görevlileri ve bu kişilerin aileleri, kara yolu taşımacılığı icra eden vasıta sürücülerini  kapsayan Çin vize türüdür.

D Tipi Çin Vizesi : Çin Cumhuriyeti’nde kalıcı olarak ikamet etmek isteyen kişilere verilen vize türüdür.

F Tipi Çin Vizesi : Çin Halk Cumhuriyeti’nde iş görüşmeleri, ziyaret, araştırma şeklinde  sebeplerle  gezi etmek isteyen  kişileri kapsayan vize türüdür.

G Tipi Çin Vizesi : Üçüncü Ülkeye gitmek suretiyle Çin topraklarını transit geçmek isteyen kişilerin müracaat yapmış olduğu vize türüdür.

J1 Tipi Çin Vizesi : Çin’de uzun soluklu etkinlik gösteren medaya müesseselerinin çalışanı konumunda olup,Çin’de uzun soluklu  ( 180 günden fazla )  ikamet etmesi ihtiyaç duyulan gazetecilere verilen Çin vize  türüdür.

J2 Tipi Çin Vizesi : Kısa sureli haber yapmak suretiyle gezi eden gazetecilere yönelik Çin  vize türüdür.

M Tipi   Çin Vizesi  : Çin’e Ticari faaliyetlerle gezi etmek isteyen  şahısları kapsayan  Çin  vizesi türüdür.

Q1 Tipi Çin Vizesi : Çin Halk Cumuriyeti’ne aile birleşimi  (süreli ikamet ) gezi eden Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşının aile fertlerine  ve aynı sebeple Çin’e  gezi eden Çin Halk Cumhuriyeti oturum iznine haiz üçüncü ülke vatandaşlarının  aile fertlerine verilen vize türüdür.

Q2 Tipi Çin Vizesi: Çin Vatandaşı ve Çin’de  sürekli ikamet iznine haiz üçüncü ülke vatandaşlarının Çin Halk Cumhuriyeti’nde 180 günden daha kısa süreli gezi etmek amacıyla vize başvurularında bulunan aile fertlerine verilen vie türüdür.

R Tipi Çin Vizesi : Çin Halk Cumhuriyeti’nin gerekseme duyduğu  uzmanlara ve üst düzey beceri sahibi kişilere yönelik uygulanan vize türüdür.

S1 Tipi Çin Vizesi : Çin Halk Cumhuriyeti’nde uzun soluklu (180 günden fazla) eğitim, emek harcama şeklinde nedenlerle  ikamet kişilerin aile fertleri  ( eşleri- anne- babaları, onjsekiz yaşını hemen hemen doldurmamış, çocukarı- eşlerin  anne- babaları ) kişisel sebeplrden dolayı Çin’de ikamet etmesi ihtiyaç duyulan kişileri kapsayan  Çin vize türüdür.

S2 Tipi Çin Viesi : Çin Halk Cumuriyeti’nde kısa süreli (180 günden azca) emek harcama eğitim şeklinde yada kişisel sebepler dolayısıyla ikamet eden üçüncü  ülke vatandaşlarının aile  birylerine verilen vize türüdür.

X1 Tipi Çİn Vizesi : 180 günden fazla konaklama gerektiren  eğitim programlarına  katlan öğrencilere verilen vize tipidir.

X2 Tipi Çin Vizesi : 180 günden daha azca konaklama gerektiren eğitim programlarına katılan  öğrencilere verilen vize  türüdür.

Z Tipi Çin Vizesi : Çin’de çalışmak için gitmek isteyen kişileri kapsayan Çin Vizesi türüdür.

Çin vizesi  başvurusu için kullanılacak fotoğraflar vesikalık özellikte  olması gerekmektedir.Biyometrik fotoğraflarla meydana getirilen kabul edilmeyecektir.Maksimum 3 ay ilkin çekilmiş beyaz fon üstüne 28X33 boyutlarında olmalıdır.

Ticari Vize başvurularında Tecim etkinlik belgesi orjinal olmalıdır ve Vergi Levhası bundan önceki yıla ilişkin vergi beyanını içermelidir.