Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

Almanya Sürücü Vizesi 25 Eylül 2014 Tarihinden Sonrasında Müracaat Yapmış ve Schengen Vizesi Bulunan Kişiler Aşağıda Belirtilen Evraklara Nazaran Dosyasını Hazırladıktan Sonrasında Ankara Bölge Müdürlüğümüze Kargo İle Gönderebilirler.

İletişim 0312 417 17 31 ve 0533 601 59 56 Almanya Sürücü Vizesi İçin Lüzumlu Evrak Sıralaması PASAPORT Talep edilen vizenin bitiş tarihinden minimum 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.

  • Geçişlik on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve minimum iki boş sayfası olmalıdır.
  • Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ilişik fotokopiler gerekmektedir.
  • Geçerliliği sonlanmış eski pasaportlar da müracaat esnasında ibraz edilmelidir. Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişimleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.
  • 18 yaş üstü yabancı uyruklu müracaat sahiplerinin pasaportlarında ne olursa olsun imza alanları dolu olmalıdır. BAŞVURU FORMU Müracaat Formunda yer edinen tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve şekil müracaat sahibi tarafınca imzalanmış olmalıdır.
  • Dikkat edilmesi gereksinim duyulan; müracaat formunun 3. ve 4. sayfaları ne olursa olsun imzalanmalı ve müracaat zamanı unutulmamalıdır. Müracaat şahsen yapılmayacak ise müracaat sahibi tarafınca ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur.

( Tarafımızca Sağlanacaktır)

BİOMETRİK FOTOĞRAF

  • Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net görünmüş olduğu 1 tane fotoğraf gereklidir.

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI

  • Minimum 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen vatanlarında geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır.
  • Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili bilhassa bir saat belirtilmediyse, bir çok süre öğlen saat 12 kabul edilir.
  • Dolayısıyla yalnız günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz.
  • Bir başka ifadeyle örnek olarak 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, minimum 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.
  • ( Tarafımızca Sağlanacaktır) Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki evlatları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar.

(Almanya vatandaşları hariç) Not 2 : Transit vize (Almanya havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak müracaat sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.

ULUSLARARASI SÜRÜCÜ BELGESİ

  • Türkiye ve internasyonal kullanımlara ilişik sürücü belgeleri gerekmektedir. SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. SGK HİZMET DÖKÜMÜ SGK yada e-devlet internet sayfası üstünden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir.
  • Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir. FAALİYET BELGESİ Şirketinizin faaliyetine gore kayıtlı bulunmuş olduğu odalardan temin edebileceğiniz etkinlik belgenizin fotokopisi 6 aydan eski olmayacak şekilde sunulmalıdır.
  • (Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içinde bulunan müracaat sahiplerinden yalnız Tecim Odası Sicil Kayıt Sureti kabul edilmektedir.) C2 YETKİ BELGESİ Nakliye şirketi tarafınca temin edilebilen taşımacılık yetki belgesi ibraz edilmelidir.

ŞOFÖR LİSTESİ

  • Nakliye şirketinin araç ve şoförlerinin bilgilerini içeren antetli kağıtta bilgileri gerekmektedir.

FİRMA DİLEKÇESİ

  • Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye´deki işveren firmanın yazısı; Müracaat sahibinin ad soyad ve vazife tanımı, Seyahat masraflarının karşılanacağına dair ibare yer almalıdır.

YURT DIŞI FİRMA DİLEKÇESİ / CMR BELGESİ

  • Aşağıdaki bilgileri içeren Almanya´daki firmanın yazısı; Firmanın adres ve kontakt bilgileri, İşin onay belgesi sunulmalıdır. Not : Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içinde bulunan müracaat sahiplerinin Yurt dışı şirket dilekçesi yerine CMR Belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

YABANCI UYRUKLULAR

  • Türkiye´de sürücü olarak bir işveren adına çalışıyor, fakat yabancı uyrukluysanız, bir Schengen Vizesi almak zorundasınız. Aslolan gideceğiniz ülke Almanya ise Almanya’ya bağlı temsilciliklerden vize almalısınız. Eğer bir senelik vize talebinde bulunacaksanız da lütfen aşağıdaki belgeleri de ilave ediniz:
  • En fazla 3 ay kalınabileceğine dair açıklama
  • (94 no´lu şekil konsolosluğun web sayfasında yer edinen),
  • Son vize süresince meydana getirilen nakliye işlerine dair beyan
  • (95 no´lu şekil konsolosluğun web sayfasında yer edinen).